Почело пресељење општинске управе у Андрићград

13.02.2017.

У Градској кући у Андрићграду одржан је стручни колегијум начелника општине Вишеград поводом почетка пресељења вишеградске општинске управе у нове просторије Градске куће.

„Ово је почетак пресељења општинске администрације у нову Градску кућу. Тендер за намјештај је у току. Надам се да ћемо убрзо имати и намјештај, да би сви могли да раде несметано“, рекао је начелник Вишеграда Младен Ђуревић.

Он је истакао да ће се све службе преселити у нову Градску кућу, осим Одјељења за инспекције које прелази у општинске просторије зграде, гдје је смјештен Радио Вишеград.

„Предности Градске куће су велике, а једна од њих је увођење инфо-пулта који није постојао у старој згради општине. У инфо-пулту ће радити по један представник из сваког одјељења, тако да ће странке моћи да добију информације, стручну помоћ, обрасце и све остало“, навео је Ђуревић.

Он је додао да ће у оквиру Градске куће бити и шалтер поште, а радници на писарници биће униформисани.

„Једна од новина биће и читачи картица, тако да ће сви запослени морати да се региструју када долазе и одлазе са посла. Планирано је и увођење видео-надзора“, рекао је Ђуревић.

Он је напоменуо да ће се у постојећу зграду општине у Вишеграду, која се налази у главној улици, преселити полиција и канцеларија Агенције за идентификациона документа, евиденцију и размјену података.

Вршилац дужности Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Александар Ђукановић рекао је да је ово одјељење издало одобрење за употребу објекта Градске куће у Андрићграду.

„Рјешење је правоснажно, тако да су се у техничком смислу стекли сви услови. Цијели комплекс Андрићград је парцела општине, на којој је успостављена концесија, а ово земљиште, испод објекта Градске куће је изузето, односно донесено је рјешење о изузимању земљишта из концесије, тако да је ова парцела власништво општине Вишеград“, навео је Ђукановић.

Он је нагласио да су услови за рад у новој Градској кући много бољи.

Вршилац дужности секретара Скупштине општине Вишеград Милан Ђукић рекао је да су предности новог објекта вишеструке, а, прије свега, што ће бити омогућено увођење нових услуга грађанима и побољшање квалитета услуга.

Вршилац дужности начелника Одјељења за финансије Његош Танасковић рекао је да је нови објекат Градске куће условнији за рад службеника, а и доступнији грађанима, а инфо-пулт ће грађанима пружати информације из више области.

СРНА