Почело обиљежавање Недјеље дјетета

05.10.2020.

У дјечијем обданишту „Невен“ у Вишеграду данас је почело обиљежавање Недјеље дјетета, у оквиру које ће се дјеца упознати о својим правима путем рецитација, прича и скечева.

Директор обданишта „Невен“ Данка Митровић рекла је да је ово једна од најзначајнијих манифестација и да сваке године период реализације и слоган под којим се реализује прописује Министарство просвјете и културе Републике Српске.

Она је додала да ће Недјеља дјетета у Вишеграду од 5. до 11. октобра бити обиљежена под слоганом „Здраво тијело, ведар дух“.

„Програм ће бити разноврстан, као и претходних година и без обзира што се одвија у специфичним условима у односу на претходне године неће недостајати ни едукативних, ни забавних садржаја. То је прилика да дјецу подсјетимо на њихова права, а затим да се кроз игру и едукативне радионице упознају и о практичној примјени права“, нагласила је Митровићева.

Сарадник за васпитно-образовни процес Сања Кујунџић Тасић рекла је да ће у оквиру Недјеље дјетета садржаји бити базирани тако да буду заступљени сви аспекти развоја.

„Првог дана дјеца се упознају о својим правима путем рецитација, прича и скечева, а другог дана биће одржан `Атеље под ведрим небом`, гдје ће дјеца правити тематске цртеже у дворишту обданишта“, нагласила је Тасићева.

Она је истакла да ће у оквиру Недјеље дјетета бити промовисан спорт путем активности такмичарског карактера, а планирана је и израда декорација од воћа и поврћа, а петак је посвећен здрављу.

У обданишту „Невен“ борави 77 малишана, распоређених у четири групе.

СРНА