Почело обиљежавање крсне славе

20.09.2017.

Полагањем цвијећа на споменик погинулим борцима и пријемом за чланове породица погинулих бораца у хотелу „Андрићев конак“ у Вишеграду је почело обиљежавање крсне славе општине – Мале Госпојине.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да се вриједности на којима је настала Република Српска морају његовати и преносити на потомке.

„Општина настоји да на различите начине покаже да брине о борачким категоријама и да знају да нису заборављени и препуштени сами себи. Ово је примјер да породице уважавамо и мислимо на њих“, додао је Ђуревић.

Он је свим Вишеграђанима честитао крсну славу и позвао их да присуствују догађајима планираним у оквиру обиљежавања овг значајног дана.

Предсједник предсједништва Борачке организације у Вишеграду Милисав Васић рекао је да општинска организација окупља чланове кроз своје годишње активности и да не заборавља заслуге бораца.

Члан породице погинулих бораца Милијан Ћећез захвалио је начелнику на пријему и истакао да општина води рачуна о породицама погинулих бораца, о њиховом стамбеном збрињавању, школовању и запошљавању.

У оквиру славских свечаности за вечерас у 20.00 часова у Дому културе предвиђен је свечани програм, у коме ће учествовати ученици основне и средње школе, те дјеца обданишта „Невен“ и чланови културно-умјетничких друштава.

У Храму Успења пресвете Богородице сутра ће у 9.00 часова бити служена литургија, након чега ће литија кренути од храма до општине Вишеград у Андрићграду, гдје ће бити обављен обред ломљења славског колача.

На сцени Дома културе сутра ће од 20.00 часова наступити чланови Аматерског позоришта из Горњег Милановца, са представом „Тврдица“.

Поводом крсне славе општине, Удружење добровољних давалаца крви „Стара Херцеговина“ у петак, 22. септембра, организоваће акцију добровољног давања крви за потребе Клиничко болничког центра Фоча.

СРНА