Почело асфалтирање пута у насељу Бикавац

18.08.2022.

У Вишеграду је почело асфалтирање пута од центра града до алармне станице на Бикавцу, укупне дужине 700 метара, што подразумијева асфалтирање приступних путева објектима Хидроелектране „Вишеград“.

Директор предузећа „Хидролектране на Дрини“ Недељко Перишић рекао је да ће ускоро бити ријешен деценијски проблем са путем кроз ово насеље.

„Важно је истаћи да је пут знатно проширен и у великој мјери је ријешена одводња кишнице. У оквиру истог пројекта рјешавамо и прилаз свадбеном салону што је дугогодишњи проблем“, истакао је Перишић.

Он је нагласио да је асфалтиран приступни пут старе жељезничке пруге дужине 550 метара и започело асфалтирање приступног пута од центра града до алармне станице на Бикавцу у дужини од 700 метара, а укупна вриједност за оба пута износи 300.000 КМ без ПДВ-а.

Перишић је напоменуо да је управа предузећа у оквиру својих инвестиционих активности, а уз сагласност и сарадњу са општином Вишеград, Електропривредом Републике Српске и Владом покренула пројекте реконструкције и санације саобраћајница у Вишеграду.

СРНА