Почели „Зимски дани Вишеграда“

27.12.2023.

Традиционална новогодишња манифестација „Зимски дани Вишеграда“ почела је вечерас у Андрићграду великим ватрометом и наступом малишана из вртића „Невен“.

Манифестацију је званично прогласио отвореном начелник општине Младен Ђуревић, који је рекао да је ово догађај који заслужује посебну пажњу с обзиром да је намијењен искључиво за дјецу.

„Надам се да ће сви посјетиоци бити задовољни програмом који смо ове године припремили и обогатили у односу на претходне“, додао је Ђуревић и захвалио свима који су помогли да се „Зимски дан“ одрже и ове године, члановима Организационог одбора, спонзорима и медијима.

Члан Организационог одбора ове манифестације Данка Митровић рекла је да је ово један од најљепших догађаја који се одржава у Вишеграду.

„Овогодишњи `Зимски дани Вишеграда` доста су садржајнији него претходних година у смислу броја и разноврсности учесника. Вишеград је успио да окупи све васпитно-образовне установе, културно-умјетничка друштва и све друге организације које окупљају дјецу“, истакла је Митровићева.

Вечерас су наступ имале и младе вишеградске солисткиње Анђелина Пољчић и Мирна Карабатак, а малишане су обрадовали Кловн на штулама, „Патролна шапа“, „Мали шеф“, робот као и Деда Мразеви који су дијелили слаткише.

У програму су учествовали и чланови Културно-умјетничког друштва /КУД/ „Краљ Петар Ујединитељ“ из Вишеграда.

Програм се наставља сутра од 13.00 часова наступом хора и програмом под називом „Зимска чаролија“, који припремају ученици Основне школе „Вук Караџић“.

Учествоваће и вишеградски средњошколци који ће за најмлађе извести представу „Гужва код Дједа Мраза“, а свој наступ имаће и кориснице Дома за лица са инвалидитетом.

У оквиру програма наступиће и чланови КУД „Бикавац“ из Вишеграда.

У петак 29. децембра, у биоскопу „Доли Бел“ у Андрићграду биће одиграна представа „Палата смијеха“ у извођењу Дис театра из Бањалуке.

„Зимски дани Вишеграда“ ове године имају хуманитарни карактер, те ће сва прикупљена средства на новогодишњем базару бити усмјерена за лијечење младог вишеграђанина Стефана Ђурића.

Манифестацију организује општина Вишеград, уз подршку вишеградских привредника, предузећа „Хидроелектране на Дрини“ и Министарства цивилних послова у Савјету минитара.

СРНА