Почела промотивна кампања „Чекамо вас у Вишеграду“

01.07.2020.

Промотивна туристичка кампања „Чекамо вас у Вишеграду“, у оквиру које ће бити подијељени поклон-ваучери за боравак у различитим комплексима у овом мјесту, почела је данас у Вишеграду.
Организатори кампање, општина Вишеград и Туристичка организација Вишеград, додијелиће у наградној игри поклон-викенде за двије особе, као и 20 поклон-ваучера општине Вишеград у вриједности од по 50 КМ, које ће добитници моћи да искористе за плаћање угоститељских услуга у неком од вишеградских ресторана.

Директор Туристичке организације Вишеград Оливера Тодоровић рекла је новинарима да на овај начин желе да позову туристе да дођу у Вишеград, да проведу неколико дана, јер је то дестинација на којој ће имати најразноврсније садржаје.

Тодоровићева ја истакла да су се у кампању укључили и највећи смјештајни капацитети у Вишеграду – хотел „Вишеград“, хотел „Вилина влас“ и комплекс „Андрићград“, који ће у првом кругу додијелити поклон-бонове за двије особе у њиховим објектима, а осим њих акцији су се придружили и бројни пружаоци услуга, као што су власници туристичких бродића, зип-лајн, СУО-даске, вожња туристичким возом.

„Туристичка организација ће на свом сајту објавити обрасце, тако да сви који желе да учествују могу да се пријаве. Извлачење награда биће 10, 20. и 30. јула. Кампања ће се наставити и у августу и септембру. Очекујемо да ће туристи који дођу у Вишеград имати садржајан боравак“, рекла је Тодоровићева.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је општинска управа обезбиједила одређена средства за туристе у виду ваучера, које ће гости који буду изабрани путем жријебања бити у могућности да искористе у локалним угоститељским објектима.

„То је мали вид подршке нашим угоститељским објектима, Туристичкој организацији, а и хотелима и очекујемо да ће бити све више туриста који ће долазити у Вишеград“, истакао је Ђуревић.

Директор Рехабилитационог центра „Вилина влас“ Душана Буквић рекла је да је кампања одлична прилика да још један број гостију дође у ову регију.

„Подржали смо ту идеју и дали наше објекте као наградни поклон, а тиме желимо дати на знање да имамо шта понудити и да ће сви који дођу, вратити се и довести нове госте. Имамо велика интересовања и велики број резервација, а гостима нудимо медицинску рехабилитацију и развијамо и туристички дио, гдје нам долазе људи који су здрави, а жељни активног одмора“, нагласила је Буквићева.

Директор хотела „Вишеград“ Александар Којић рекао је да највише гостију очекују из Србије, а да има доста најава из Словеније, Бугарске и Албаније.

„Нудимо боравак на једној од најљепших дестинација на Балкану, на обали ријеке Дрине, уз саму ћуприју и једну од најљепших тераса. У оквиру нашег хотела је и Андрићев апартман, уређен у том времену када је живио нобеловац, а у апартману су ствари из времена када је он овдје спавао“, истакао је Којић.

Менаџер комплекса „Андрићград каменград“ Дарко Тасић рекао је да је промотивна кампања добра идеја и још један од начина да дођу туристи из региона.

„Нудимо и вожњу бродом кроз један од најљепших кањона. Много туриста из Србије и Словеније се јавило за боравак у наредном периоду“, напоменуо је Тасић.

Током овог мјесеца планирана су три извлачења награда, а 10. јула прво извлачење поклон-викенда у хотелу „Вишеград“ за двије особе, на бази два ноћења са доручком, поклон-боном општине Вишеград и бесплатним туристичким услугама – вожња бродићем по ријеци Дрини, вожња зип-лајном, вожња СУП-даскама на Дрини, као и бесплатна услуга `Бир бајк`, вишеградског покретног паба.

Друго извлачење биће 20. јула за поклон-викенд у комплексу Андрићград, а 30. јула поклон-викенд у Вишеградској Бањи.

Пријаве за учешће у кампањи објављене су на званичном сајту Туристичке организације Вишеград /www.visegradturizam.com/, а награде се могу искористити најкасније до 30. септембра.

СРНА