Почела обука за спасиоце на води и под водом

25.09.2018.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић данас је потписао уговор о почетку обуке за пет кандидата за спасиоце на води и под водом коју изводе инструктори Ронилачког клуба „Бук“ у сарадњи са Републичком управом Цивилне заштите.

Ђуревић сматра да ће овим Вишеград постати једна од општина која ће увијек имати спремну екипу за помоћ такве врсте и додао да ће кандидати након завршене обуке добити сертификате и лиценце међународног карактера.

„С обзиром на то да је наша општина на двије ријеке – Дрини и Рзаву и на два кањона, гдје се често дешавају несреће, имало смо потребу да формирамо један обучен тим, спреман да помогне свима када је потребно“, рекао је Ђуревић.

Он је захвалио свима из Републичке управе Цивилне заштите на томе што су препознали и подржали ову обуку.

Вођа тима за спасавање на води и под водом Републичке управе цивилне заштите Републике Српске Борислав Трнинић рекао је да ће сви они који заврше ову обуку моћи да раде као спасиоци било гдје на отвореним водама.

„Одлучили смо да дођемо овдје у Вишеград са нашом опремом и инструкторима како би започели са обуком кандидата да би се формирао један успјешан спасилачки тим на води и под водом. Услови су одлични и надамо се да ћемо успјети у томе“, каже Трнинић.

Обука кандидата трајаће до петка, 28. септембра, до 12.00 часова када ће им званично бити додијељене лиценце и сертификати.

СРНА