Почела нова школска година у ОШ „Вук Караџић“

01.09.2017.

Свечаним пријемом за првачиће данас је озваничен почетак школске године за 760 ученика Основне школе „Вук Караџић“ у Вишеграду.

Директор ове основне школе Момир Радојчић рекао је да је освјежен школски простор, обновљен школски намјештај и уређено школско двориште.

„Ове године имамо два одјељења првог разреда, 48 ученика у централној школи и 11 ученика у подручним одјељењима“, истакао је Радојчић.


Он је додао да је Министарство просвјете и културе Републике Српске обезбиједило бесплатне уџбенике за ученике првог и другог разреда, као и ученике из породица са четверо и више дјеце.

„У нашој школској библиотеци омогућили смо и бесплатне половне уџбенике за оне који нису у могућности купити нове“, напоменуо је Радојчић.

Он је изразио захвалност општини Вишеград за помоћ коју пружа у раду школе.

„Имамо изузетну сарадњу са општином, без које би наше функционисање било доведено у питање. Општина је много урадила за школу, а један од тих пројеката је и уређење учионица“, додао је Радојчић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је ово један од најрадоснијих дана, када ђаци прваци полазе у школу.

„Општина ће у наредном периоду наставити да помаже школе на подручју општине Вишеград. Наши ђаци треба да осјете да општина мисли на њих“, додао је Ђуревић.

Он је истакао да је општина припремила скромне поклон пакете за прваке како би им овај дан остао у лијепом сјећању.

„Радимо на томе да подстакнемо наталитет јер је то проблем свих мањих мјеста. Надамо се да ће подстицајне мјере за наталитет бити позитивне и да ће бити још више дјеце“, додао је Ђуревић.

СРНА