Почела изградња приступне саобраћајнице до Андрићграда

04.05.2018.

У Вишеграду је данас почела изградња приступне саобраћајнице до Андрићграда за шта је општина издвојила 144.000 КМ.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је уговор за изградњу саобраћајнице потписан у новембру прошле године, али да, због лоших временских услова, радови нису почели раније.

„Изградња приступне саобраћајнице до комплекса Андрићград и пјешачке стазе почела је данас. Досадашњи прилаз је био веома неуслован, а изградњом саобраћајнице у дужини од 106 метара биће смањене гужве“, каже Ђуревић.

Он је истакао да ће улаз на саобраћајницу бити од рзавског моста према Андрићграду, а једносмјерни излаз на дионици пута којим се до сад прилазило Андрићграду.

Ђуревић је навео да је значај изградње саобраћајнице веома велики, те истакао да је било примједби од грађана и туриста да се стварају велике гужве.

Он је нагласио и да ће изградњом саобраћајнице бити створени безбједнији услови за учеснике у саобраћају.

„Објекти који се налазе уз дионицу нове саобраћајнице биће задржани, јер су власници изразили жељу да крену са радом“, навео је Ђуревић.

Начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Александар Ђукановић рекао је да је општина Вишеград током прошле године издала сву потребну документацију за изградњу саобраћајнице до Андрићграда.

Извођач радова је предузеће „Романијапутеви“.

СРНА