Побољшати квалитет услуга у примарној заштити

23.12.2019.

Предсједник вишеградског Одбора за здравље Горан Лончаревић рекао је данас Срни да Одбор својим радом настоји да унаприједи квалитет услуга у примарној здравственој заштити, будући да здравствена статистика локалне заједнице није на задовољавајућем нивоу.

„Имамо старосну структуру становништва која је доста неповољна, а и климатски услови су релативно неповољни, тако да су захтјеви према примарној здравственој заштити прилично обимни“, навео је Лончаревић.

Лончаревић је нагласио да је на данашњој сједници разматрано много битних тема, те да је начелник општине Вишеград Младен Ђуревић исказао велико разумијевање за рјешавање свакодневних проблема.

„Секундарни ниво здравствене заштите удаљен је 70 километара од Вишеграда и врло је битно да овдје имамо квалитетну здравствену заштиту. Учествујемо у свим рефорским питањима, изради стратешких докумената и рјешавању свакодневних проблема“, истакао је Лончаревић.

Члан вишеградског Одбора за здравље Снежана Ђуровић рекла је да је захваљујући општини Вишеград Дом здравља ове године добио нови ултразвучни апарат, што је унаприједило рад те локалне здравствене установе.

„Набавили смо нови апарат за електролите, чиме смањујемо одлазак пацијената у друге градове“, истакла је Ђуровићева.

Она је подсјетила да се у Дому здравља раде превентивни прегледи и којима се настоји спријечити настанак болести, али и штите здрава лица.

„И ове године урадили смо 250 превентивних прегледа за становнике општине Вишеград“, нагласила је Ђуровићева.

Састанак је одржан у кабинету начелника општине Вишеград, а окупио је чланове Одбора за здравље.

СРНА