Побољшана безбједност најмлађих учесника у саобраћају

21.12.2018.

У протеклој години у општини Вишеград побољшана је безбједност у саобраћају за најмлађе учеснике постављањем заштитних ограда, принудних успоривача саобраћаја, те звучним вибрационим тракама, рекао је потпредсједник Савјета за безбједност саобраћаја општине Вишеград Владимир Гладанац.

Он је на данашњем састанку овог савјета истакао да је изграђена инфраструктура која оправдава позитиван извјештај о стању безбједности у саобраћају на крају године.

„Ријеч је конкретно о огради у Улици Ужичког корпуса која штити дјецу на путу од школе до куће, звучне вибрационе траке у Улици Друге подрињске бригаде, те други принудни успоривачи саобраћаја у Козачкој улици и у насељу Гарча“, навео је Гладанац и додао да ће циљ Савјета и даље бити да сваке године безбједност саобраћаја буде подигнута на већи ниво.

Директор Основне школе „Вук Караџић“ у Вишеграду Момир Радојчић сматра да је у овој години повећана безбједност ученика у саобраћају.

„Осим ограде у Улици Ужичког корпуса, обновљена је и сигнализација, школски паркинг ће бити додатно уређен и проширен, а у наредном периоду ученици ће у локалној Станици јавне безбједности имати превентивна предавања о употреби пиротехничких средстава, јер је у прошлости било прилично незгода по том питању“, навео је Радојчић.

Секретар Ауто-мото друштва „Вишеград“ Радован Липовац рекао је да је ово друштво учествовало у неколико превентивних активности, с циљем повећања безбједности у саобраћају у овој општини.

„Издвојио бих припрему возила за вожњу у зимским условима, Дан сјећање на жртве саобраћајних незгода, Дан безбједности саобраћаја у општини Вишеград, а у току је акција `Нити једна чаша прије вожње` којом желимо да упозоримо возаче на штетности и погрешно размишљање приликом сједања за волан у алкохолисаном стању“, нагласио је Липовац.

Састанку су присуствовали и представници ресорних општинских одјељења, локалне Станице јавне безбједности, комуналне полиције, Средње школе „Иво Андрић“ и вишеградске ауто-школе.

СРНА