Планирано проширење смјештајних капацитета и отворени базен

11.02.2019.

У Рехабилитационом центру „Вилина влас“ у Вишеградској бањи очекују да ће ускоро бити изграђен четврти спрат хотела, као и отворени базен.

Вршилац дужности директора ове установе Душана Буквић рекла је Срни да је градња четвртог спрата хотела легализована након више од 15 година.

„Урадили смо пројектну документацију за изградњу. Имамо неке назнаке да ћемо, уз помоћ оснивача општине Вишеград и Владе Републике Српске, преко ресорног министарства, имати подршку и да ће тај пројекат моћи да буде реализован“, истакла је Буквићева.

Она је додала да је проширење капацитета јако битно јер има много гостију и сви капацитети би могли бити попуњени.

„То се, прије свега, односи на нашу ударну сезону, од почетка јуна до октобра, мада ми радимо у континуитету током цијеле године са пристојним приливом гостију, с тим да се приоритети мијењају, некад доминирају угоститељство и туризам, а већим дијелом године медицинска рехабилитација и све оно што је везано за њу“, напоменула је Буквићева.

Она је навела да је урађена пројектна документација за отворени базен са термоминералном водом уз сами хотел.

„Имамо обећања и од општине Вишеград и Владе Републике Српске да ћемо имати помоћ у реализацији тог пројекта“, додала је Буквићева.

Осим термоминералне воде, која је надалеко чувена по свом квалитету, Буквићева истиче и одговарајућу надморску висину и амбијент у којем је смјештен овај рехабилитациони центар, који има у понуди терапије: електро, ултразвучну, магнетну и парафинску.

Она је подсјетила да су хамами у бањи одувијек атракција и да је веома битно да та купатила постоје у изворном облику, јер та врста туризма привлачи и госте и пацијенте.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић истакао је велики значај бање за развој туризма у овој локалној заједници.

„Локална власт подржава замисао идејног творца Андрићграда Емира Кустурице да Вишеград постане бањски град. У наредном периоду планирамо улагања у Вишеградску бању, хотел `Вишеград` и у Андрићград, а очекујемо и подршку Владе Републике Српске“, истакао је Ђуревић.

Јавна установа рехабилитациони центар „Вилина влас“ постоји од 1982. године и од самог почетка се бави примарном медицинском рехабилитацијом, али има и садржаје рекреативне медицине и све оно што је везано за угоститељство и туризам

СРНА