Планирано оснивање атлетског клуба и изградња атлетске стазе

13.11.2023.

Предсједник Атлетског савеза Републике Српске Душко Ивичић рекао је данас да Вишеград има потенцијал за атлетику, инфраструктурно и географски, и да је потребно да се покрене рад атлетског клуба.

„То је базични спорт који ће помоћи да се унаприједе и други спортови и Вишеград је једна од ријетких општина која нема атлетски клуб“, рекао је Ивичић током састанка са начелником општине Вишеград Младеном Ђуревићем.

Он је додао да је Савез понудио своју стручну и било коју другу помоћ за квалитетно рјешење изградње атлетске стазе и покретање рада атлетског клуба, те подсјетио да ће Међуопштинске омладинске спортске игре /МОСИ/ бити одржане у Вишеграду 2025. године.

Генерални секретар Атлетског савеза Републике Српске Небојша Матијевић рекао је да је интерес Савеза да има што више клубова у Републици Српској.

„Атлетски клуб у Вишеграду био би носилац активности у организацији МОСИ, ту се прије свега мисли на суђење, на набавку справа, реквизита, а све уз покровитељство Атлетског савеза Републике Српске“, истакао је Матијевић.

Ђуревић је захвалио делегацији Атлетског савеза и истакао да би уз нове инфраструктуре садржаје за атлетику Вишеград био спортски центар високог квалитета који би отворио нове странице развоја спорта.

Састанку је присуствовао и члан управног одбора Атлетског савеза БиХ Дејан Мићевић.

СРНА