Петровић: Локална власт може да донесе добро грађанима

24.03.2021.

Генерални секретар СНСД-а Лука Петровић, који је боравио данас у Вишеграду рекао је да се упознао о стању скупштинске већине и потпуним јединством у одбору ове странке.

„Вишеград је стабилна општина гдје има плански рад на свим елементима, у односу са грађанима, али и инфраструктурним пројектима. Позиционирање Вишеграда у овој регији Подриња много је боље него прије пет година“, истакао је Петровић.

Он је навео да у Вишеграду има много општинских одбора других партија у коалицији и да је очигледно да на супротној страни постоји скуп различитих политичких субјеката који присуствују са по једним одборником, што не може да гарантује будућност и бољи живот у овом граду.

„Ми овдје имамо контакте са другим одборницима који желе да напусте негативну причу, који хоће да учврсте постојећу локалну власт са начелником Младеном Ђуревићем на челу. Мишљења смо да ће то ускоро да буде зато што ова локална структура може да донесе добро грађанима, за разлику од оне структуре која само маше папирима, нема никакав програм, нема ниједан пројекат и не може да донесе добро грађанима“, изјавио је Петровић новинарима након састанка који је одржан са одборницима СНСД-а.

Он је рекао да је важна порука свих одборника из СНСД-а, да прихватају сваког добронамјерног одборника из оне већине који желе да креирају бољу будућност Вишеграда и Вишеграђана.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Перо Петровић рекао је да је ова странка у Вишеграду остварила најбољи изборни резултат, да су имали дупло више гласова од сљедеће рангиране партије, те да имају пун легалитет и легитимитет да воде рачуна о законитости рада Скупштине општине Вишеград.

„Мени је веома жао што наши политички противници нису испоштовали политички договор који смо имали прије мјесец дана када је речено да ћемо испоштовати мишљење Министарства управе и локалне самоуправе, какво год било. Они су се оглушили о њега и наставили да раде незаконито и противзаконито. Сматрам да смо сада дошли до једног правног статуса да ћемо морати да идемо у процес распуштања локалне скупштине и у нове изборе и да ће до тога доћи у што скорије вријеме како би се ријешио овај проблем“, истакао је Петровић.

Потпредсједник Општинског одбора СНСД-а Младен Ђуревић, који је и начелник општине Вишеград, рекао је да скупштинска већина прави низ пропуста кршећи законе Републике Српске, те Статут и Пословник општине Вишеград.

„Указивали смо на све њихове пропусте и послије три мјесеца, 15. марта је истекао рок да се у складу са законом, конституише скупштина. Ми и даље имамо незаконски конституисану скупштину, што је и потврдило и Министарство управе и локалне самоуправе, одакле је стигло обавјештење прије неколико дана да ништа није урађено у складу са законом. Нажалост, они и даље настављају са својим незаконитим активностима, а најављују и фамозне кривичне пријаве које смо ми у претходних неколико година имали на десетине и показало се да није било ништа од тога, с обзиром на то да они желе само да обмањују јавност како ми овдје радимо лоше радње“, нагласио је Ђуревић.

Он је истакао да је састанак са генералним секретаром подршка секретара и Главног одбора овом општинском одбору и да је показана слика јединства овог одбора.

„Општински одбор СНСД-а и ја као начелник општине ангажовали смо правни тим који сагледава све незаконито донесене акте скупштинске већине у претходне три сједнице. Вјерујем да ћемо убрзо изаћи у јавност са свим тим детаљима, а оно што закон омогућава је распуштање локалног парламента. Процедура је да Влада предлаже Народној скупштини и да она доноси крајњу ријеч. Најочигледније је да ћемо ићи у том правцу и да ћемо омогућити грађанима да поново искажу своје мишљење и дају подршку онима за које сматрају да су најбољи“, рекао је Ђуревић.

СРНА