Перишић: Очекујемо бољу и успјешнију производњу

24.11.2017.

Директор предузећа „Хидроелектране на Дрини“ Вишеград Недељко Перишић рекао је да упркос тешкој хидролошкој години ово предузеће испуњава све обавезе према радницима и добављачима и наставља са започетим пројектима.

Поводом Дана предузећа, Перишић је рекао Срни да је за 28 година постојања и рада остварена производња око 25.600 гигават-часова електричне енергије.

„Производња електричне енергије за 11 мјесеци ове године износила је 565,43 гигават-часова. У посљедње вријеме боља је хидрометеоролошка ситуација, па очекујемо и бољу и успјешнију производњу“, рекао је Перишић.

Он је истакао да ће без обзира на лошу хидролошку ситуацију,“Хидроелектране на Дрини“ наставити са започетим пројектима.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић навео је да ово предузеће доприноси развоју општине и повећању животног стандарда грађана.

Обиљежавање Дана предузећа и 28 година постојања почело је полагањем цвијећа и паљењем свијећа за погинуле и преминуле раднике „Хидроелектране на Дрини“, а приређени су и пријеми за чланове Одбора за ревизију и Надзорног одбора, који ће одржати радне састанке са Управом предузећа.

Управа је поводом 28 година рада додијелила јубиларне награде запосленима за 10, 20 и 30 година рада у „Електропривреди Републике Српске“, као и захвалнице добровољним даваоцима крви.

Предузеће тренутно запошљава 267 радника.

Хидроелектрана „Вишеград“, послије четири године градње, пуштена је у рад 25. новембра 1989. године, инсталисане снаге 315 мегавата.

СРНА