Перишић: Наставља се тренд успјешног пословања

27.11.2018.

Директор „Хидроелектране на Дрини“ Недељко Перишић рекао је поводом обиљежавања 29 година постојања и рада овог предузећа да су у 2018. години добру производњу пратили и повољни финансијски показатељи.

Перишић је навео да је до сада у 2018. години остварена производња од 1.060 гигават-часова електричне енергије, док је за цијелу 2017. годину износио 726 гигават-часова.

Према његовим ријечима, за 29 година постојања и рада остварена је производња од 26.748,33 гигават-часова електричне енергије.

„У марту ове године остварен је рекорд у мјесечној производњи електричне енергије, што је уједно и највећа мјесечна производња за 29 година постојања предузећа“, додао је Перишић.

Он сматра да су испуњена сва очекивања и управе предузећа и људи који су донијели одлуку да се вишеградска хидроелектрана гради.

Перишић је напоменуо да су управа „Хидроелектране“ Вишеград и „Електропривреда Републике Српске“ формирали заједничку фирму – Хидроелектрану „Бук Бијела“, као и да је управа ријешила да покрене низ инвестиционих активности које ће у будућности имати позитивне ефекте на предузеће „Хидроелектране на Дрини“.

„Ово предузеће води друштвено одговорну политику, према свим становницима њене општине, а посебну пажњу даје младим људима“, рекао је Перишић и додао да се редовно измирују обавезе за потопљено земљиште.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић навео је да ово предузеће доприноси развоју општине и повећању животног стандарда грађана.

Обиљежавање 29 година од постојања и рада овог предузећа почело је полагањем цвијећа и паљењем свијећа за погинуле и преминуле раднике „Хидроелектране на Дрини“, а приређени су и пријеми за чланове Одбора за ревизију и Надзорног одбора.

Додијељене су и дипломе за 10 и 20 година рада у предузећу „Хидроелектране на Дрини“, као и награде Активу добровољних давалаца крви овог предузећа.

Предузеће тренутно запошљава више од 300 радника.

СРНА