Перишић: Хидроелектрана Вишеград и општина Вишеград реализују заједничке пројекте

03.07.2019.

Зависно предузеће Хидроелектрана Вишеград и општина Вишеград реализују заједничке пројекте, са циљем уређена и унапређења ове локалне заједнице, рекао је директор Недељко Перишић.

Он је данас уприличио пријем за делегацију општине Вишеград, те истакао да је ова посјета показатељ доброг односа вишеградске хидроелектране и општине Вишеград.

„Заједнички интерес свих запослених је добра и уређена локална заједница што Вишеград и јесте доласком ове општинске структуре коју предводи Ђуревић, а у исто вријеме интерес локалне заједнице је да Хидроелектрана буде у погону због концесионих накнада које издваја за општину Вишеград и друге локалне заједнице“, додао је Перишић.

Он је рекао да су састанку присуствовали и руководиоци предузећа, те истакао да је битно да се људи са великим радним искуством укључе у друштвени живот како би ову локалну заједницу вратили на мјесто гдје она припада.

Перишић је захвалио општини Вишеград на изузетно коректном и добром односу.

Технички директор Хидроелектране Вишеград Томислав Поповић изразио је захвалност начелнику општине и његовим сарадницима због интересовања за Хидроелектрану Вишеград.

„Хидроелектрана Вишеград има изузетну погонску спремност и због добре хидрологије у љетним мјесецима ипуњен је план. У току је редовни годишњи ремонт. Упознали смо начелника о ремонту и стању погонске спремности. Захваљујем му се за интересовање за погонску спремност и производњу“, истакао је Поповић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је Хидроелектрана предузеће које заслужује велику пажњу и да трећина буџета зависи од прихода које остварује од овог предузећа.

„Општина Вишеград и хидроелектрана имају јако добру сарадњу. Активно учествују у свим активностима које спроводи општина Вишеград и максимално дају допринос на побољшању стандарда свих грађана наше општине. Ове године планиран је велики број заједничких пројеката“, истакао је Ђуревић.

Он је додао да је Хидроелектрана Вишеград у својим плановима предвидјела значајна средства којима ће помоћи да инфраструктура буде побољшана.