Отворени „Зимски дани Вишеграда“

30.12.2022.

На Тргу Николе Тесле у Андрићграду је свечано отворена манифестација „Зимски дани Вишеграда“, која је окупила велики број посјетилаца, највише дјеце.

Начелник општине Младен Ђуревић рекао је да је манифестација посвећена најмлађим Вишеграђанима, те захвалио свима који су помогли организовање.

„Програм је добар и дјеца ће сигурно бити задовољна, а ми ћемо настојати да сваке сљедеће године правимо још боље манифестације, јер младима требамо посвећивати највише пажње“, истакао је Ђуревић.

Члан Организационог одбора Данка Митровић рекла да је Јавна установа за образовање и васпитање „Невен“ суорганизатор ове манифестације.

„Подједнако су са нама у свим припремама учествовали родитељи наше дјеце, који су за све добронамјерне госте и суграђане припремили укусну закуску“, истакла је Митровићева.

Она је напоменула да се манифестација наставља сутра подјелом пакетића, пригодним програмом ученика основне и средње школе, а завршава се ватрометом.

У оквиру манифестације вечерас су изложени штандови са ручно рађеним производима, међу којима су излагале Нина Терзић са понудом колачића и Данијела Лаковић са ручно рађеним производима од дрвета.

Терзићева је рекла да на манифестацији учествује трећи пут и да је припремила сладоледе, попсе, крофнице, све оно што дјеца воле.

„Велика ми је част што сам учесник, а из године у годину ова манифестација ће добити велику димензију са циљем да привуче туристе“, истакла је Терзић.

Лаковићева је рекла да је изложила сувенире и поклончиће од дрвета, а припремљено је жито и пшеница.

„Лијепо је да се Божићна чаролија вратила у Вишеград и лијепо је видјети дјецу“, истакла је Лаковићева.

У програму су наступила дјеца из вртића „Невен“, чланови Културно-умјетничког друштва „Краљ Петар Ујединитељ“ и глумац Милан Димић који је био у улози Кловна.

Покровитељ манифестације је општина Вишеград, а подржали су је бројни вишеградски предузетници и угоститељи.

СРНА