Отворене двије музичке собе

05.10.2018.

У вишеградском Дому културе данас су отворене двије музичке собе са инструментима, а главни покровитељ овог пројекта је општина Вишеград, која је обезбиједила сву неопходну опрему и инструменте.

Начелник општине Младен Ђуревић рекао је да је ова идеја настала од иницијативе младих, који ће моћи на квалитетан начин да се музички образују.

„Ово је тек почетак. У наредне двије године обезбиједићемо дио средстава којима ћемо употпунити ове инструменте, као и ону опрему која недостаје како би наша дјеца што лакше и боље научила да свирају“, истакао је Ђуревић.

Он је навео да је општина доставила сву потребну документацију Министарству просвјете Републике Српске како би била створена могућност да у Вишеграду буде отворено и одјељење музичке школе.

Славко Танасковић, један од музичких предавача у овом пројекту, захвалио је општини и начелнику на указаном повјерењу и додао да су услови и инструменти веома добри.

Сви заинтересовани за кориштење ових музичких соба могу се пријавити у просторијама Дома културе, а термини ће бити усклађени по договору.

СРНА