Отворена „Вишеградска кућа“

31.05.2019.

У Вишеграду је данас отворена „Вишеградска кућа“, гдје ће пољопривредни произвођачи моћи да представе и продају своје производе.

„Вишеградску кућу“ свечано су отворили начелник општине Вишеград Младен Ђуревић и директор Аграрног фонда града Требиња Веселин Дутина.

Ђуревић је рекао да је овај објекат направљен по узору на „Херцеговачку кућу“ из Требиња.

„Ово је још један облик подршке Пољопривредној задрузи и пољопривредној производњи људи који живе на селу, али и оних који живе у Вишеграду и имају своје производе“, нагласио је Ђуревић.

Он је додао да ће у „Вишеградској кући“ бити отворено пет радних мјеста.

„Наш приоритет је отварање радних мјеста. На подручју општине Вишеград у посљедње двије године запослено је више од 100 људи, а преговарамо са још неколико фирми из Србије како би суграђанима обезбиједили посао“, нагласио је Ђуревић.

Дутина је навео да је отварањем „Херцеговачке куће“ 2017. године у Требињу, дата произвођачима могућност лакшег пласмана на тржиште.

Према његовим ријечима, данас у „Херцеговачкој кући“ има више од 90 коопераната и више од 500 артикала.

„У сарадњи са Пољопривредном задругом и општином Вишеград пласираћемо један број производа требињских произвођача на вишеградско тржиште, а пласираћемо и производе из Вишеграда у `Херцеговачку кућу`“, каже Дутина.

СРНА