Отворена изложба слика и скулптура

19.09.2017.

У Градској галерији Вишеград вечерас је отворена изложба слика и скулптура, рађених на Ликовним колонијама, које се традиционално одржавају сваке године у Вишеграду.

Вршилац дужности директора Градске галерије Славко Тушевљак рекао је новинарима да је изложба отворена поводом обиљежавања крсне славе општине Вишеград – Мале Госпојине.

„Данас је представљено око 60 радова – графика, скулптура и слика. Тематика је вјерска, а радови су настали на Ликовној колонији. Кориштен је велики дијапазон ликовних техника – од камена, дрвета, графичке технике, уље на платну“ истакао је Тушевљак.

Ријеч је о радовима аутора Здравка Мандића, Станка Родића, Љубомира Лацковића, Александра Вуковића, Бранислава Ковачевића, Биљане Вуковић и других.

Тушевљак је нагласио да Градска галерија жели да утиче на цјелокупну заједницу својим пројектима, те најавио да ће у наредном периоду, у сарадњи са општином, покушати да осликају Вишеград муралима.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је Градска галерија спасена од стечаја, те захвалио директору Славку Тушевљаку који је вратио културу у град.

„Општина даје допринос култури, а Градска галерија је представља на прави начин“, додао је Ђуревић.

Изложба ће бити отворена до краја септембра.

СРНА