Отворена два текстилна погона

22.01.2018.

У Вишеграду су данас у присуству представника локалне управе, те званица из политичког и јавног живота, отворена два текстилна погона „Котон текс“ и „Ив ком“, који запошљавају 40 радника.
Начелник општине Младен Ђуревић изразио је задовољство отварањем фирми у Вишеграду. „Ми смо и на овај начин показали да водимо бригу о нашем становништву и да нам је циљ да задржимо људе на овом подручју“, рекао је Ђуревић.

Он је истакао да је срећан због остварених резултата и добре сарадње коју је општина Вишеград остварила са инвеститорима из Србије.

Директор фирме „Котон текс“ Миломир Зимоњић рекао је да је роба намијењена њемачком тржишту. „Општина нам је помогла, а и ми смо били коректни. Очекујем да ћемо напредовати у производњи“, додао је Зимоњић.

Извршни директор предузећа „Ив ком“ Голуб Лабудовић рекао је да се фирма бави израдом женске модне конфекције, капута, мантила, панталона и блејзера.

„Запослили смо 20 радника, а до краја године очекујемо да ће бити око 40 радника у једној фирми. Ово је град који је имао текстилну производњу, тако да су раднице обучене за рад. Радимо програм за Француску“, истакао је Лабудовић.

Он је рекао да је планиран закуп још једног простора ради повећања капацитета, те да очекује подршку на локалном и републичком нивоу.

Радница Мира Стјепановић рекла је да је задовољна условима рада, те захвалила руководству општине Вишеград које је покренуло иницијативу и довело инвеститоре.

СРНА