Отворен Меморијални турнир „Раде Станимировић“

28.09.2019.

У спортској дворани Вишеград отворен је Меморијални кошаркашки турнир „Раде Станимировић“, организован у знак сјећања на кошаркаша вишеградске „Варде ХЕ“ који је страдао у претходном рату.

На дводневном турниру учествују клубови из Србије „Прибој“ из истоименог мјеста и „Златар“ из Нове Вароши, а из Републике Српске, осим домаћина „Варде ХЕ“, „Славија“ из Источног Сарајева.

Турнир је отворио начелник општине Вишеград Младен Ђуревић који је рекао да ће општина увијек подржавати све спортске клубове.

„Не смијемо заборавити све оне који су животе дали за одбрану Републике Српске, а посебно оне који имају везе са спортом, кошарком“, истакао је Ђуревић.

Он је пожелио свима угодан боравак у Вишеграду, истакавши да овдје има много талената у спорту који ово мјесто представљају на најбољи начин.

Капитен Кошаркашког клуба „Варда ХЕ“ Немања Станимировић рекао је да Клуб има велики број, младих и успјешних људи.

„Турнир траје 15 година и захваљујем свима који су успјели да сачувају традицију овог турнира“, истакао је Станимировић и додао да ће турнир бити настављен и наредних година.

Меморијални кошаркашки турнир „Раде Станимировић“ биће завршен сутра проглашењем побједника и додјелом признања.

Овај меморијални турнир одржава се већ 15 година као успомена на вишеградског кошаркаша Рада Станимировића, који је страдао у претходном рату.

Покровитељи турнира су општина Вишеград и предузеће „Хидроелектране на Дрини“.

СРНА