Освештана новоизграђена спомен-чесма погинулим борцима и цивилима

15.11.2018.

У насељу Доња Лијеска код Вишеграда данас је освештана новоизграђена спомен-чесма у част погинулим борцима и цивилним жртвама протеклог рата са овог краја, коју је саградио мјештанин Ново Рајак уз помоћ општине Вишеград и општинске Борачке организације.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић захвалио је Рајаку, главном иницијатору изградње спомен-чесме, који је успио да је сагради, упркос свакодневним обавезама на селу.

Ђуревић је подсјетио да се дешавања са почетка 90-тих година не смију никада заборавити. „На овакав начин морамо обиљежавати сва мјеста страдања наших погинулих бораца и цивила, јер је то наша дужност и морална обавеза“, рекао је Ђуревић.

Рајак је захвалио начелнику општине Вишеград и општинској Борачкој организацији за несебичну помоћ његовој идеји, подсјећајући да је његова мајка цивилна жртва рата.

„Ова вода извире из мјеста одакле потичу три жртве протеклог рата, двије цивилне и један борац. Надам се да смо тако оставили један неизбрисив траг који треба да нас подсјећа на све погинуле борце и цивилне жртве“, рекао је Рајак.

СРНА