Основна и средња школа обиљежиле Савиндан

27.01.2023.

Основна школа „Вук Караџић“ и Средња школа „Иво Андрић“ из Вишеграда данас су ломљењем славског колача прославиле Савиндан – школску славу.

Директор ОШ „Вук Караџић“ Момир Радојчић рекао је да након двије године ученици и просвјетни радници поново славе данашњи празник без маски и ограничења које су ношене током пандемије.

„Цијело ово вријеме идеја и поруке Светог Саве били су са нама и ми ћемо наставити да и у тешким и добрим временима слиједимо његово дјело“, нагласио је Радојчић.

Директор Средњошколског центра „Иво Андрић“ Драгана Зечевић рекла је да је пут Светог Саве пут праведности, истине и човјекољубља, који треба да пратити свим срцем и снагом.

„Нека нам је срећна и благословена слава и да је славимо још дуго година“, истакла је Зечевић, те додала да је посао просвјетних радника један од најтежих и најзахтјевнијих, али у исто вријеме и посао који професоре оставља младима и на неки начин одређује будући пут младим генерацијама.

Свечаностима је присуствовао и начелник општине Вишеград Младен Ђуревић, који је свим ученицима и просвјетним радницима честитао крсну славу.

СРНА