Основци гледали едукативну представу „Мирка“

25.09.2019.

У Основној школи „Вук Караџић“ у Вишеграду данас је изведена едукативна представа „Мирка“ у којој глумци Дјечијег позоришта Републике Српске кроз игру и забаву уче дјецу о безбједном понашању у саобраћају.
Представник Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Никола Торбица рекао је да је представа намијењена ученицима од првог до трећег разреда основне школе.

„Ученици у представи кроз игру уче о правилима безбједности саобраћаја и како да се безбједно понашају у саобраћају“, истакао је Торбица.

Торбица је нагласио да су ученици након представе добили бојанке и сликовнице у којима ће поновити све што су чули на представи.

Портпарол Ауто-мото савеза Републике Српске Перица Пећанац рекао је да је циљ да кроз радионицу науче малишане како да буду добри и квалитетни учесници у саобраћају.

Директор Основне школе „Вук Караџић“ Момир Радојчић рекао је да је ово још један од начина за унапређење безбједности ученика у саобраћају.

„Ми у наставном плану и програму планирамо садржај који се односи на ову тематику – кроз редовну наставу и ваннаставне активности“, нагласио је Радојчић.

Министарство саобраћаја и веза, Агенција за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савез Републике Српске од 2014. године реализују образовну представу „Мирка“ која доприноси унапређењу саобраћајног образовања и васпитања дјеце раног школског узраста.

СРНА