Основати удружење бродара

23.01.2018.

У Вишеграду је данас, након састанка власника бродица код начелника општине, договорено да буде основано Удружење бродара „Вишеград на Дрини“.
Један од власника бродића Ненад Радовић рекао је да се указала потреба за формирање удружења које би могло да заступа интересе власника чамаца и бродова.

„Основаћемо удружење, а у наредном периоду, у сарадњи са општином, створићемо услове да пловидба буде безбједна и да људи који долазе у Вишеград могу да изађу на воду и да уживају у њеним чарима“, истакао је Радовић.

Он каже да у Вишеграду има 56 регистрованих пловних објеката, а да са бродовима који нису регистровани има стотињак.

„Удружење ће иницирати и остале да се региструју, а уједно да положе испит за управљање чамцем, а све у интересу безбједности“, додао је Радовић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је циљ овог удружења да се повећа безбједност и да се ријечна пловила доведу у ред како би Вишеград и спремно дочекао туристичку сезону.

„Сматрамо да је ово удружење од изузетног значаја, а ми ћемо заједничким снагама радити на унапређењу услуга ријечних пловила на задовољство свих, а највише туриста“, каже Ђуревић.

СРНА