Осмомартовска креативна радионица

07.03.2023.

У обданишту „Невен“ одржана је креативна радионица на којој су дјеца заједно са очевима, стричевима и рођацима украшавали осмомартовске честитке за мајке.

Сарадник за васпитно-образовни рад обданишта „Невен“ Сања Кујунџић Тасић рекла је Срни да су овогодишње дружење поводом 8. марта организовали са мушким члановима породице, како би показали значај жена и мајки.

„Мушки чланови породице су учествовали у изради поклона за њежнији пол, односно за маме. Циљ је дружење у вртићу и развој емпатије, односно љубави према њежнијем полу“, истакла је Кујунџић Тасић.

Директор обданишта „Невен“ Данка Митровић рекла је да се креативна радионица у сусрет Дану жена у вртићу организује већ традиционално.

„Све је више родитеља, малишани су задовољни и ово је један вид забаве, али и промоције породичних вриједности, са које сви понесемо најљепше утиске. Циљ радионице је дружење, потицање лијепе и позитивне атмосфере, ширење љубави и остваривање квалитетне сарадње са родитељима на креативан и забаван начин“, истакла је Митровићева.

Отац дјетета из вртића Радивоје Видаковић рекао је да је ово прилика да дјеци укажу на значај свих жена, а посебни мајки и да их на свој начин обрадују поклоном.

„Ово је један вид заједничког дружења и креативности, након чега су настали прелијепи дјечији радови“, истакао је Видаковић.

У активности израде поклона за мајке учествовале су четири групе, од укупно шест група које похађају вртић.

Симболичне поклоне настале на радионици малишани ће мајкама уручити поводом Међународног дана жена.