Организован пријем за породице погинулих бораца

20.09.2019.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић уприличио је данас пријем у хотелу „Вишеград“ за око 300 чланова породица погинулих бораца поводом крсне славе општине Мале Госпојине.

„Општина ће као и увијек до сада организовати овакве догађаје и мислити на све породице погинулих бораца јер да није било њих данас се не би могло слободно живјети“, рекао је Ђуревић.

Он је додао да је то мали знак пажње за оне чији су најдражи дали своје животе за стварање Републике Српске.

Савјетник министра рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Милан Торбица рекао је да је пријем породица погинулих бораца најмање признање за оне који су највише дали за Републику Српску.

„Захваљујући општини Вишеград и Борачкој организацији породицама погинулих бораца се поклања пажња и преко њих се сјећамо оних који су дали своје животе“, истакао је Торбица.

Предсједник Борачке организације Вишеград Александар Савић рекао је да га радује што је начелник Ђуревић ову традицију употпунио.

„Радује ме што је присутно много породица и то је знак да су оне уважене у друштву јер без њихове подршке тешко да би се могла очувати Република Српска“, истакао је Савић.

Ранко Бољан, који је у рату изгубио оца, изразио је захвалност општини за пријем и истакао да је то прилика за сјећање на све погинулих који су одбранили Републику Српску.

И Босиљка Кнежевић која је у рату изгубила сина захвалила је општинском руководству на пријему.

СРНА