Општинска управа користи европске стандарде у раду

21.03.2019.

Представници међународне организације „Буреу веритас“ провјерили су данас документацију и све активности на примјени међународног стандарда и критеријума у раду локалне управе, којим је утврђено да општина користи европске стандарде у свом раду усклађене са домаћом законском регулативом.

Представник ове организације Халил Гутошић рекао је да је у општини спроведен ресертификациони екстерни контролни аудит ИСО 9001:2015.

Гутошић је обишао све службе општине Вишеград како би утврдио да ли је систем усклађен са захтјевима најновијег међународног стандарда, а након тога одржао састанак са начелником општине Вишеград Младеном Ђуревићем и начелницима општинских одјељења.

Гутошић је рекао да је ова организација присутна у општини Вишеград осам година и да су примјетна значајна побољшања у многим сегментима у односу на претходни период.

„То је нарочито примјетно у областима архивирања документације и управљању документима. Наравно, још постоје могућности за побољшање, јер ниједан систем никад неће бити савршен, али ме охрабрује што људи са којима сарађујем траже рјешења и не праве проблеме. Тамо гдје евентуално настане проблем, примјетна је жеља и воља за рјешавање истог“, истакао је Гутошић.

Он је честитао општини Вишеград на сарадњи, изразивши очекивања да ће сваки наредни састанак бити бољи, да ће се евентуални проблеми рјешавати и да ће процеси имати тенденцију сталног раста и успона.

Начелник одјељења за финансије у општини Вишеград Његош Танасковић рекао је да су многи процеси у овој општини успостављени, да се примјењују и да су усклађени са позитивним законским прописима.

„Један дио процеса се и даље мора ријешавати и побољшавати у складу са законским процедурама како би услуге према становницима општине Вишеград биле квалитетне, ефикасне и економичне“, нагласио је Танасковић.

Он је додао да ће у наредном периоду у општини Вишеград на све листе процеса које су дефинисане бити извршена ревизија у складу са законом како би се на бржи и ефикаснији начин приближиле услуге грађанима Вишеграда.

СРНА