Општина Вишеград и UNDP – Форум за жене и младе

04.05.2023.

У оквиру пројекта “Јачање улоге мјесних заједница“ данас је у организацији општине Вишеград , одржан форум за жене и младе.

Пројекат „Јачања улоге мјесних заједница у БиХ“ усмјерен је на оснаживање мјесних заједница како би повећале одзив грађана, њихову партиципацију, као и социјалну инклузију у процесима локалног развоја каже Златко Абаспахић координатор УНДП-а за овај програм.

„Дефинисали смо приоритете за покретање пословних активности у областима; друштвенх, културних, едукативних, те креативних и волонтерских активности. Од реализације ових пројеката имаће добробит цијела заједница“, казао је он потсјетивши да су у оквиру овог пројекта реновиране и просторије Друштвеног центра који служи свим грађанима.

УНДП и општина Вишеград стигли су до завршне фазе пројекта „Јачање улоге мјесних заједница“, каже у име општинске управе Јелена Савовић Тодоровић.

„Циљ овог Форума је оснаживање рањивих категорија друшва у остваривању својих пословних циљева и промоција Друштвеног центра као мјеста које ће им омогућити да реализују своје идеје“, каже она.

Да младим не мањка идеја јасно је из ријечи предсједнице Савјета младих Вишеграда Славице Симић, која истиче да је Друштвени центар идеално мјесто за размјену идеја али и подршку.

„Други математички камп је наша идеја у чију реализацију смо већ ушли и познат је датум одржавања, од 27. до 29. маја, а учествоваће ученици завршних разреда средњих школа из једанаест градова, њих око 70“, прецизирала је она.

Пројекат „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“, финансирају Владa Швајцарске и Шведскa а проводи га Развојни програм Уједињених Нација у партнерству са локалним заједницама.