Општина се прикључила акцији за помоћ пријевремено рођеној дјеци

26.11.2018.

Вишеград је једна од општина која се укључила у акцију помоћи за пријевремено рођену дјецу, рекао је одборник локалног парламента Дарко Андрић.

Он је истакао да је поводом Мјесеца пријевремено рођене дјеце општина на билбордима поставила хуманитарни број 1415 којим се донира једна КМ за куповину топлих креветића за пријевремено рођене бебе.

„Општина на различите начине помаже наталитет и ово је један од начина да покажемо да бринемо и о бебама које су на свијет дошле прије времена“, додао је Андрић и захвалио се свима који су помогли ову акцију.

Мајка пријевремено рођених близанкиња Сњежана Тадић рекла је да Удружење „Мрвице“ на овом подручју дјелује двије године.

„Подршка нам много значи, посебно топли креветићи. То су `мрвице` које се боре храбро за своје животе и побиједе све препреке“, истакла је Тадићева.

Она је навела да та борба и послије изласка из болнице и даље траје и да је тај пут тежак мајкама и породицама, а о томе се веома мало зна.

Тадићева је рекла да су њене бебе рођене са 900 и 950 грама у Ужицу, а да данас имају двије и по године и доносе радост породици и пријатељима.

Организатор ове акције је Удружење родитеља пријевремено рођене дјеце у Републици Српској „Мрвице“.

СРНА