Општина донирала теренско возило Дому здравља Вишеград

21.03.2023.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић са представницима локалног парламента уручио је данас Дому здравља теренско возило „дастер“ које ће служити за кућне посјете и интервенције на неприступачном терену.
„Због неприступачности појединих градских улица санитетском возилу Скупштина општине Вишеград донијела је Одлуку да једно возило које је било у власништву локалне управе додијели вишеградском Дому здравља“, рекао је Ђуревић.

Он је истакао да су на 14. редовној сједници локалног парламента одборници донијели ову одлуку, како би здравствену заштиту учинили доступном свим становницима ове општине.

Уз захвалност Влади и Министарству здравља на недавној донацији савремено опремљеног санитетског возила вишеградском Дому здравља, Ђуревић је пожелио да се ипак што мање користе ова возила и да здравље свих грађана буде на завидном нивоу.

Директор Дома здравља Снежана Ђуровић рекла је да ће возило које је општина Вишеград донирала допринијети унапређењу здравствене заштите, посебно имајући у виду старосну структуру становништва.

„Ова донација показује да је и законодавна и извршна власт Вишеграда посвећена подизању нивоа здравствене заштите на сваком педљу наше општине“, истакла је Ђуровићева уз захвалност на веома брзом дјеловању.

Влада Републике Српске 10. марта донирала је вишеградском Дому здравља савремено опремљено санитетско возило, а данашња донација омогућиће приступ подручјима у која то возило не може доћи.

СРНА