Опозиција дезинформацијама прикрива нерад

31.01.2018.


Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је Срни да опозиција у Вишеграду покушава на различите начине пласирати неистине, како би прикрила свој нерад и спријечила напредак у граду.
Поводом информација у неким медијима да ће радници Јавног предузећа за водовод и канализацију „15. април“ Дејан Николић и Небојша Кнежевић добити нова рјешења о раду, наводно због политичке припадности и умијешаности начелника општине у организационе послове овог предузећа, Ђуревић је истакао да су поједини одборници опозиције себи дали право да се мијешају у пословање фирме у којима раде, иако за то нису овлаштени.

„Изборна кампања од 2016. године никада није завршена у Вишеграду и све оно што се пласира у јавности, наставак је изборне кампање. Опозиција не може да прихвати пораз и зато чини све да оспори напредак и добар начин рада, који је покренут у овом граду“, рекао је Ђуревић.

Он је поручио онима који не раде свој посао, позивајући се на политичку припадност, да се укључе у рад, како би себи, а потом и цијелој заједници били од користи.

„У оквиру организације и систематизације радних мјеста у установама и предузећима, чији је оснивач општина Вишеград, директори врше распоређивање радника у складу са стручном спремом, а не по директиви начелника, како су се поједини огласили у јавности“, рекао је Ђуревић.

Он је нагласио да ће руководство општине и даље радити у складу са Законом, као и до сада, а све с циљем бољих услова за живот грађана.

„Настојимо да отворимо врата и помогнемо свима којима је то потребно, да отварамо нова радна мјеста, да стварамо боље услове за наталитет, пољопривреду, школовање и туризам, а свима којима то смета из опозиције, боље би било да се више баве плодоносним радом напретка, него пласирањем неистина“, рекао је Ђуревић.

Директор Јавног предузећа за водовод и канализацију „15. април“ из Вишеграда Светлана Грујић рекла је да су запослени из овог предузећа злоупотријебили политичке функције и изашли у јавност са неистинама које нису добре ни за предузеће, ни за град.

„Сматрам да проблеме које имају запослени треба рјешавати на радном мјесту, а не у медијума и пребацивањем кривице на директора или начелника општине“, истакла је Грујићева.

Она је додала да су два радника у овом предузећу у изјавама истакла да начелник врши притисак на директора, што апсолутно није тачно.

„Оно што заједничким снагама радимо у граду јесте поправљање искривљене слике и укључивање свих радника у рад, без обзира на политичку припадност“, каже Грујићева.

Она је додала да овакав примјер не води напретку предузећа, те истакла да поједини одборници не могу имати имунитет одлучивања у предузећу и себи давати за право да нису у обавези да раде и да не извршавају задатке.

Поједини медији објавили су информацију да ће запослени у предузећу „15. април“ Дејан Николић и Небојша Кнежевић добити нова рјешења о раду, наводно због политичке припадности и умијешаности начелника општине Вишеград у организационе послове тог предузећа.

СРНА