Олакшице за 22 продавца сувенира

05.04.2023.

У Вишеграду је активно око 20 сувенирница и још двије које су регистроване у Андрићграду за које ће бити кориговане цијене закупа јавне површине.

Осим корекције цијене закупа јавне површине, биће извршен и инспекцијски надзор над оним продавцима који су изашли из свог домена и поред сувенира почели да продају храну, пиће и друге производе који ће након контроле бити уклоњени са тезги, рекла је стручни сарадник из Одјељења за привреду и друштвене дјелатности општине Вишеград Ковиљка Марковић.

На састанку представника локалне власти са продавцима сувенира сагласили су се да у наредном периоду сувенирнице буде регистроване у складу са правилником о старим занатима.

Представник послодаваца сувенира Бојан Крсмановић рекао је да су на састанку разговарали о проблемима са којима се сусрећу у свом раду и да су договорили даљи наставак рада и продаје сувенира.

Он је истакао да доста очекују од предстојеће туристичке сезоне, што су најавили и први лијепи дани фебруара и марта, када су Вишеград посјетили туристи из Србије, региона, па чак из Кине и Русије.

СРНА