Одржано вече изворне музике

03.03.2018.

У Дому културе Вишеград одржано је вече изворне музике и старих обичаја под називом „Остани вјеран својој традицији“, у организацији Културно-умјетничког друштва /КУД/ „Српски јелек“ из Чачка.

Предраг Кузмановић, члан КУД-а „Милисав Петровић“ из Чачка, рекао је да је све мање оваквих манифестација које враћају у прошлост, када су се на оваквим вечерима људи окупљали, упознавали, уз игру и пјесму.

Члан истог КУД-а Милан Бошковић рекао је да је очување традиције веома важно и додао да су се они вечерас у Вишеграду представили играма из Шумадије.

Предсједник КУД-а „Српски јелек“ Младена Гојковић рекла је да је ово дружење организовано у сарадњи са општином Вишеград и начелником општине Младеном Ђуревићем са којим овај КУД има одличну сарадњу.

„Људи не знају шта је преслица, игла, а ово је вече гдје је све то приказано“, истакла је Гојковићева и подсјетила да је у Вишеград долазила и поводом Дана Републике, када је припремала традиционална српска јела.

Ђуревић је рекао да српска традиција не смије бити заборављена и да се овакве манифестације морају његовати због будућих нараштаја.

„Са нашим пријатељима из Чачка имамо веома добру сарадњу и надам се да ће и убудуће бити организоване овакве манифестације којима ћемо зближити становнике Вишеграда и Чачка“, додао је Ђуревић.

СРНА