Одржано удруженско такмичење у спортском риболову „Лов рибе удицом на пловак“

10.06.2018.

Побједник такмичења у спортском риболову „Лов рибе удицом на пловак“ које је јуче одржано у Вишеграду, у селекцији сениора  је Младен Ћуповић, друго мјесто је освојио Саша Пецикоза док је треће мјесто припало Небојши Савићу.

У категорији јуниора прво мјесто освојио је Слободан Савић, друго Милош Ђурић и треће Младен Пјевчевић из Вишеграда.

Међу најмлађим риболовцима у селекцији пионира прво мјесто освојио је Душан Вулић, друго Бранислав Ивезић и треће мјесто је освојио Филип Пецикоза.

Према ријечима председника риболовачког удружења „Дринска језера“ Александра Којића ово је квалификационо такмичење за првенство Републике Српске које ће бити одржано 1. јула у градишци на ријеци Сави

Такмичаре је обишао и начелник вишеградске општине Младен Ђуревић који је том приликом истакао да је општина Вишеград  препознала овај вид спорта те да оваква такмичења промовишу како ријеку Дрину тако и Вишеград као препознатљиво туристичко мјесто.

Традиционално удружењско такмичење „Лов рибе удицом на пловак“ у Вишеграду  организовала су риболовачка друштва  „Дринска Језера“ из Вишеграда, „Пиштица“ из Хан Пијеска и „Жељезница“ из Источног Сарајева.

Радио Вишеград