Одржано Ловачко вече

15.01.2017.

Ловци из Вишеграда и околних мјеста, као и из ловачких удружења из Лазаревца и Ужица, данас иду у заједнички лов на Дринску, Прелову, Добруну, Подзерчићима, Лијесци и Вардишту.

Синоћ је у Вишеграду организовано традиционално ловачко вече, чији је организатор Ловачко удружење „Панос“ из Вишеграда.

Предсједник Владан Никитовић захвалио је гостима који су дошли.

Он је указао на значај окупљања ловаца, дружење и остваривање сарадње са другим градовима и општинама, јер је циљ да покушају унаприједити привреду овог подручја.

Предсједник Ловачког удружења „Колубара“ из Лазаревца Драган Синђелић рекао је да су ова удружења побратими 40 година.

„Зближила нас је саобраћајна несрећа када је у кањону Дрине страдало шест Лазаревчана. Ни рат нас није раздвојио да наставимо добру сарадњу са нашим ловачким удружењима“, истакао је Синђелић.

Он је додао је значај овог окупљања велики број удружења и ловаца, који се друже и препричавају своја искуства и шале из лова.

Синђелић је на ловачкој вечери уручио икону Светог Саве братском удружењу „Панос“ из Вишеграда.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић поздравио је госте и изразио задовољство што Ловачко удружење „Панос“ има успјешне чланове и добру сарадњу са удружењима из Српске и Србије.

„Драго нам је да су и представници других општина и градова, овдје, а свима желим угодан боравак у Вишеграду и добар поглед у лову“, рекао је Ђуревић.

У оквиру званичног програма ловачке вечери одржана је томбола и додијељено више вриједних награда.

СРНА