Одржано Карате првенство Републике Српске

11.09.2017.

Карате клуб „Енергија“ из Бањалуке освојио је прво мјесто на Карате првенству Републике Српске за кадете, јуниоре и млађе сениоре у Вишеграду, на којем је учествовало око 250 такмичара из више од 30 клубова.

Друго мјесто припало је каратистима клуба „Синђелић“ из Бањалуке, а треће екипи „Славије“ из Источног Сарајева.

Предсједник Карате клуба „Дрина“ из Вишеграда Обрад Полуга рекао је синоћ да је главни организатор првенства Карате савез Републике Српске.

„Организација првенства у Вишеграду за наш клуб је врло битна, јер значи да испуњавамо све законске услове, које Карате савез прописује за организацију оваквих такмичења“, додао је Полуга.

Делегат Бојан Тадић навео је да су клубови – учесници првенства регистровани у Карате савезу Републике Српске, са више од 250 карате дисциплина.

„Спортска дворана Вишеград задовољава све услове који су потребни за организовање оваквог такмичења“, додао је Тадић.

Он је нагласио да освајачи медаља имају пласман на првенству БиХ, које се одржава крајем мјесеца у Мостару.

Замјеник начелника општине Вишеград Младенко Тасић рекао је да општина помаже све спортске манифестације, које се одржавају у Вишеграду.

„Спортска дворана је сва своја средства ставила на располагање, а ми ћемо се трудити да и убудуће помогнемо. Познато је да општина улаже више од свих општина у спорт и културу на овим просторима“, додао је Тасић.

Он је истакао да Вишеград има добру спортску инфраструктуру, те да је ово потврда да може угостити бројне спортисте.

СРНА