Одржано хуманитарно гусларско вече

11.04.2018.

У Дому културе у Вишеграду одржано је гусларско хуманитарно вече у организацији Гусларског друштва и Пјевачке групе „Раде Јамина“ с циљем прикупљања помоћи за потребе вишеградског Удружења особа са потешкоћама у развоју „Мој пријатељ“.

Предсједник Пјевачке групе „Раде Јамина“ Дарко Лечић рекао је да је продато око 300 улазница, а да су спонзори били општина Вишеград, предузећа Хидроелектрана „Вишеград“ и „Адриа“ из овог мјеста, те општински одбор Савеза независних социјалдемократа.

„На овој вечери наступио је велики број гуслара, мушких и женских пјевачких група из цијеле Републике Српске, Србије и Црне Горе да заједно учествују у овој хуманитраној вечери“, истакао је Лечић.

Предсједник Удружења епских пјесника „Војвода Влатко Вуковић“ из Билеће Жарко Копривица рекао је да се ово удружење радо одазива на позиве пријатеља из других градова за учешће у хуманитарној вечери.

„Вечерас смо се представили пјесмама из нашег краја, то је наша традиција, зато смо и основали друштво да би сачували традицију. Сваке године правимо хуманитарни програм у нашем граду и та средства уручимо онима којима је најпотребније“, напоменуо је Вуковић.

Предсједник Удружења „Мој пријатељ“ Драгана Антић рекла је да ова подршка много значи.

„Ми смо јако срећни што постоје људи који мисле на нас и на нашу дјецу и да се ми осјетимо као дио колектива да знамо да припадамо негдје, а и да нам помогну и финансијски, што је потребно нашим породицама“, додала је Антићева.

Она је напоменула да ово удружење броји 20 чланова узраста до 18 година.

Члан Удружења „Мој пријатељ“ Горан Лучић рекао је да је хуманитарно вече синоћ добро протекло и захвалио људима који су помогли дјеци да се укључе у живот заједнице.

СРНА