Одржане Мале соколске игре

30.09.2018.

У организацији Српског соколског друштва „Соко“ и манастира Добрунска Ријека, на спортским теренима Спасилачког центра Србије у Вардишту одржане су Мале витешке соколске игре, чији је домаћин био Војкан Крстић, познати хуманитарац из Београда.

Предсједник Српског соколског друштва „Соко“ Славко Хелета захвалио је Крстићу на домаћинству овогодишњих игара, подсјећајући да је прије мјесец дана у Вишеграду успјешно организовао хуманитарну акцију на којој је за санацију конака манастира Добрунска Ријека, страдалих у пожару, прикупљено око 26.000 КМ.

Учеснике је поздравио архимандрит Јован Гардовић, наглашавајући да су ово праве манифестације које окупљају младе.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић је рекао да ће општина и убудуће подржавати секције Друштва „Соко“ и овакве манифестације најмлађих.

Најмлађи соколаши, чланови соколове секције „Бамби – Соко“ из Вишеграда и Драмске секције из Добруна надметали су се у седам дисциплина, а старији соколаши у згибовима.

У штафети златну медаљу су освојили Никола Стојановић, Никола Топић, Лука Ђуревић и Коста Берјан, сребрне Милош Батинић, Никола Андрић, Сергеј Вуковић и Алекса Шушњар, а бронзане Димитрије Грујић, Миљан Ставњак, Страхиња Батинић и Маша Ставњак.

У дисциплини бацање кугле побједио је Лука Грачанин, други је био Никола Мандић, а трећи Милош Танасковић.

Прво мјесто у скоку у даљ освојио је Димитрије Грујић, друго Марко Мићевић, а треће Немања Топић.

У дисциплини трчање у врећама златне медаље су освојили Дуња Грачанин и Давор Јовановић, сребрне Анђела Бован и Лука Пантовић, а бронзане Никола Топић и Никола Виларет.

У борби на брвну побједник је био Иван Благовчанин, друго мјесто је освојио Вук Радојевић, а треће Сергеј Вуковић.

У потезању конопа најуспјешнија је била екипа вода Никола Тесла, испред водова Новак Ђоковић и Алекса Шантић.

Одржано је ревијално надметање најмлађих парова у ношењу лопте, а међу старијим соколашима побједник у дисциплини згибови био је Александар Спасојевић из Рудог, коме је припала награда од 100 евра.

СРНА