Одржана Вишеградска регата

06.07.2019.

Вишеградска регата, у којој је више од 500 учесника, кренула је данас од вишеградске ћуприје према Старом броду, гдје јој је одредиште.

Почетак регате, која се ове године одржава под називом „Изађи на Дрину, осјети милину“, обиљежен је на необичан начин, преласком преко зиплајн сајле са упаљеним бакљама.

Директор Туристичке организације општине Вишеград Оливера Тодоровић рекла је Срни да је 14. регата окупила рекордан број учесника, те да овом манифестацијом промовишу ријеку Дрину и њен кањон, као и предјеле изузетне природне љепоте наслоњене на Национални парк Тара.

„Учесници ће свратити у комплекс Стари Брод гдје ће начелник општине Младен Ђуревић положити цвијеће, а учесници запалити свијеће страдалим Србима“, навела је Тодоровићева.

Она је додала да ће у Старом Броду бити одржана спортска такмичења и да су за најбоље припремљене награде.

„Посебна такмичења у више дисциплина биће одржана за дјецу, којих је ове године највише до сада“, напоменула је Тодоровићева

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да ће општина наставити да подржава манифестације које на најљепши начин промовишу Вишеград као туристичку дестинацију.

Учесници регате Милан Јакшић и Милан Ђукић кажу да су због дружења на једној од најзначајнијих туристичких понуда у Вишеграду.

„Уживамо на ријеци. Дружимо се у ономе што нам је природа поклонила“, додао је Ђукић.

Организатори манифестације су општина Вишеград и Туристичка организација Вишеград.

СРНА