Одржана ванредна сједница Скупштине општине Вишеград

22.11.2018.

У Вишеграду је данас одржана друга ванредна сједница Скупштине општине Вишеград на којој су одборници разматрали једну тачку дневног реда, Приједлог одлуке о измјени Одлуке о расписивању и провођењу редовних избора за чланове савјета мјесних заједница на подручју општине Вишеград.

Према ријечима начелника општине Вишеград Младена Ђуревића,  списком Централне изборне комисије, у мјесној заједници Црнча дошло је до смањења броја бирача, те је из тог разлога у овој заједници дошло и до смањења броја чланова савјета са седам на пет.

„Управо због тога смо данас морали да донесемо такву одлуку да би је ускладили са свим важећим прописима и да би избори у недјељу били проведени онако како треба“, рекао је  Ђуревић.

Он је позвао све грађане да изађу на предстојеће изборе за чланове савјета мјесних заједница како би изабрали своје најквалитетније представнике.

„На такав начин ћемо имати много бољу и функционалнију сарадњу и боље контакте са грађанима, а и општина ће моћи у сарадњи са њима да реализује било који пројекат у тим мјесним заједницама“, каже Ђуревић.

Скупштина општине Вишеград на посљедњој редовној сједници усвојила је одлуку о расписивању избора за чланове савјета мјесних заједница који ће бити одржани у недељу 25. новембра текуће године.