Одржана сједница Скупштине општине Вишеград

30.07.2018.

На 26. редовном засједању Скупштине општине Вишеград одборници локалног парламента усвојили су приједлог Одлуке о уступању на коришћење пословне зграде свадбеног салона на Бикавцу привредном друштву „Андрићев конак“, као и приједлог Одлуке о престанку важења Одлуке о утврђивању закупнине и условима издавања свадбеног салона.

Одборници су једногласно усвојили и приједлог Одлуке о усвајању Акционог плана за кохезију заједнице.

На сједници СО Вишеград усвојен је и приједлог Одлуке о братимљењу и успостављању сарадње општине Вишеград са општинама Звечан и Косовска Митровица на КиМ у Србији, и са општином Звениград у Руској Федерацији.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић је рекао да је ова општина у ранијем периоду имала потписане повеље о братимљењу са градовима Вршац, Обреновац и Лазаревац из Србије, те додао да су донијете одлуке о братимљењу и са двије општине са Косова и Метохије и из Московске области у Русији са којима ће такође бити потписане наведене повеље.

„ Прије свега је велика част и задовољство имати те општине као братске и ширити пријатељства међу њима, те радити на сарадњи у сфери туризма, привреде, спорта и културе“, истиче Ђуревић.

Он каже да је посебно значајна сама веза српског народа са Русима јер како каже, ова два народа имају много тога заједничког.

„Делегација општине Вишеград је боравила у мају у општини Звениград, на дан прославе побједе над фашизмом и том приликом смо усагласили договоре око братимљења које ће бити реализовано приликом њихове посјете Вишеграду“, потврдио је Ђуревић.