Одржана Прва сједница скупштине Ронилачког савеза Српске

25.02.2017.

Прва сједница Скупштине Ронилачког савеза Републике Српске, која је окупила чланове савеза из Вишеграда, Бањалуке, Бијељине и Градишке, одржана је данас у Дому културе у Вишеграду.

Ронилачки клуб Вишеград организовао је изложбу подводних фотографија, те приказао подводни филм у биоскопу „Доли Бел“ у Андрићграду.

Предсједник Ронилачког савеза Републике Српске Игор Гајић рекао је након сједнице да апелује да се дође до новог закона о спорту или да им буде омогућено рјешење како би се бавили спортом и туристичким роњењем“.

„У складу са потребама шире друштвене заједнице, донијели смо закључак да приступимо оснивању спасилачке ронилачке службе“, навео је Гајић.

Предсједник Ронилачког клуба Вишеград Небојша Ковач рекао је да је циљ промоција ронилачког спорта у Вишеграду и најавио да је у оквиру клуба планирано да се оснује школа пливања и школа роњења за младе суграђане.

Учеснике је у Градској кући у Андрићграду примио начелник општине Вишеград Младен Ђуревић, који је изразио задовољство што се ронилачки спорт развија и у Вишеграду и истакао да ће општина, у складу са могућностима, помоћи локални ронилачки клуб.

Он је додао да Вишеград, као општина на два акумулациона језера, може понудити добре услове за бављење овим спортом.

СРНА