Одржана прва пасуљијада

26.05.2018.

У Старом Броду код Вишеграда данас је одржана прва туристичка манифестација „Пасуљијада“, која је окупила учеснике из Републике Српске, Србије, Македоније и Словачке.

Прво мјесто припало је екипи из Источног Сарајева, друго мјесто екипи „ЛОТ“ тима из Словачке, а треће мјесто екипи из Лесковца.

Побједник на манифестацији екипе из Источног Сарајева Мирко Мајсторовић рекао је да је ово одлично дружење.

Он се захвалио организаторима и домаћинима који су припремили манифестацију.

Драган Станковић из Лесковца каже да су дошли да употпуне ову манифестацију да се добро друже.

„Ми овде долазимо у риболов и веома нам је лепо. У припремању пасуља смо се снашли, јер је то наше традициоанлно јело“, додао је Станковић.

Представник Туристичке организације Бранислав Андрић рекао је да је иницијатива кренула од начелника општине, а организатори су презадовољни одзивом пријављених учесника.

„Ова манифестација значи пуно, прије свега за промоцију ријеке Дрине и прелијепе природе која нас окружује“, истакао је Андрић.

Он је додао да је ово прилика да се промовише ријека, како би тај вид туризма још више промовисали.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је ово идеја која је проистекла из организационог одбора манифестације „Дринска регата“.

„Увјерен сам да ће ова манифестација постати традиционална. Захваљујем се домаћинима који су омогућили да се одржи на овом мјесту“, додао је Ђуревић.

СРНА