Одржана прва конститутивна сједница СО Вишеград

12.01.2021.

У Вишеграду је данас одржана прва сједница новог сазива Скупштине општине на којој је изабран предсједник локалног парламента Муамер Софовић и потпредсједник Марко Ристић.

Десет од укупно 21 одборника новог сазива Скупштине општине Вишеград сматра данашњу прву сједницу покушајем, док је 11 одборника наставило са радом и избором руководства и радних тијела законодавне власти Вишеграда.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да ће поднијети жалбу на све донесене одлуке релевантним министарствима и институцијама како би се утврдила уставност и законитост тих одлука.

„Уколико министарства и институције дају мишљење да је све урађено мимо закона, пословника и Статута, упутићемо апел Уставном суду БиХ за коначно мишљење“, истакао је Ђуревић.

Одборник Савеза независних социјалдемократа Вишеград Дарко Андрић сматра да је ова сједница нерегуларна, јер је, према његовим ријечима, настарији одборник у новом сазиву са свим овлашћењима предсједника Скупштине општине констатовао да сједница није заказана по процедурама, пословнику и Статуту општине Вишеград.

Новоизабрани предсједник Скупштине општине Вишеград Муамер Софовић очекује добру сарадњу са извршном влашћу, те додао да је данашња сједница одржана у складу са законом.

„Уколико неко сматра да није, постоје надлежне институције које ће процијенити да ли је све протекло у складу за законским процедурама“, истакао је Софовић.