Одржана показна вјежба спасилачких служби

31.10.2017.

У Вардишту код Вишеграда данас је изведена показна вјежба спасилачких служби са циљем провјере способности и међусобне сарадње у ситуацијама спасавања људи и материјалних добара.

У вјежби су учествовали припадници Ватрогасне јединице Вишеград, Цивилне заштите, Дома здравља, Црвеног крста и полицијске станице из Вишеграда.

Припадници Дома здравља приказали су начин спасавања људи у саобраћајним несрећама, коју су извели волонтери Црвеног крста, док су ватрогасци показали вјештину гашења пожара.

Старјешина Ватрогасне јединице Вишеград Жељко Милошевић рекао је да је та јединица показала и технику спасавања унесрећеног лица у саобраћају – сјечењем возила.

„Магистрални пут пролази кроз Вишеград, честе су саобраћајне несреће, а Ватрогасна јединица увијек је максимално спремна“, истакао је Милошевић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је данашња вјежба показала и добру сарадњу општине са свим спасилачким службама које су спремне да одреагују у свакој ситуацији.

„С обзиром да се на магистралном путу од Вардишта до Устипраче догађа велики број несрећа, жељели смо показати да све службе могу брзо указати помоћ повријеђеним особама“, додао је Ђуревић.

Директор Дома здравља Вишеград Снежана Ђуровић навела је да су радници те установе 24 сата дневно приправни. „Вјежба је показала како и на који начин радимо на терену“, рекла је Ђуровићева.

Секретар Црвеног крста Вишеград Душко Самарџић навео је да је ово била прилика да спасилачке службе у локалној заједници кроз вјежбу покажу спремност и знање у ситуацијама спасавања људи и материјалних добара.

СРНА