Одржана обука за туристичке водиче

04.12.2016.

turisticki-vodici

У Андрићграду одржана је дводневна обука за сертификоване туристичке водиче за територију Републике Српске на којој је било више од 20 кандидата.

Савјетник министра туризма Републике Српске Александар Ђурић рекао је да је Министарство трговине и туризма препознало потребу обуке да би туристички водичи Републике Српске били сертификовани и оспособљени да говоре о свим туристичким потенцијалима у Српској.

Ђурић је рекао да су едукацијом из туризма, географије и других области покушали објаснити који се актуелни закони тичу туризма и угоститељства.

„Теоријски дио обављен је у Бањалуци и Вишеграду, а практични у Андрићграду у сарадњи са Туристичком организацијом из Вишеграда кроз двочасовну шетњу Андрићградом“, нагласио је Ђурић.

Он је додао да је иницијатива потекла из Требиња гдје је велика потреба за квалитетним и квалификованим водичима.

Међу учесницима су били млади људи различитог образовања – професори, економисти, туризмолози и педагози.

„Жеља нам је да имамо сертификоване водиче који ће на простору Републике Српске квалификовано говорити о свим сегментима природно-географског квалитета или о културно историјском насљеђу“, додао је Ђурић.

Према његовим ријечима, предавачи су били еминентни професори који су изнијели одређене хипотезе и литературу на коју ће се учесници позивати.

Обука је завршена у Андрићграду, а полагање ће бити одржано 22. децембра у Бањалуци и Вишеграду.

СРНА