Одржана манифестација „Дрински котлић“

16.09.2023.

Екипа „Лот тим“ из Словачке побједник је 10. јубиларне манифестације „Дрински котлић“ која је данас одржана у Вишеграду.

Из побједничког Лот тима захвалили су организаторима за одличну атмосферу и истакли да ће награду од 400 КМ, у договору са општином Вишеград, донирати у хуманитарне сврхе, некоме коме буде најпотребније.

Најмлађи учесник такмичења је Ива Андрић из екипе „Главица“, која је освојила друго мјесто и награду од 300 КМ.

„Пресрећна сам што смо освојили друго мјесто. Потрудили смо се да направимо што бољу рибљу чорбу и мислим да смо у томе и успјели што потврђује и награда“, навела је Андрићева.

Треће мјесто и награда од 200 КМ припала је тиму „Браћа Дукић“, а њихов представник Иван Кусмук рекао је да су од састојака користили углавном све као и остале екипе с тим што је њихов члан Ђорђе Миличевић имао тајни састојак који не желе да откривају.

„Захваљујем организаторима, али и спонзорима који су помогли нашу екипу у овом такмичењу“, истакао је Кусмук.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић, који је свечано отворио „Дрински котлић“, нагласио је да овакви догађаји на најбољи начин промовишу ријеку Дрину, Вишеград и његове природне љепоте.

„Захвалио бих организаторима који из године у годину улажу све већи труд како би се што више учесника окупило на овом мјесту. На овај начин Вишеград постаје све препознатљивији на туристичкој мапи“, истакао је Ђуревић.

Директор Туристичке организације Вишеград Марко Божић рекао је да је ове године на котлићијади учествовао велики број учесника како из регије, тако и из Србије и Црне Горе.

„На ову манифестацију долазе људи који воле дружење и забаву тако да у други план долази такмичење и ко ће бити побједник“, истакао је Божић.

Он је додао да се овим догађајем завршава сезона туристичких манифестација у Вишеграду, те да ће запослени у Туристичкој организацији већ почети са припремама за наредну сезону.

Дрински котлић одржан је испод Моста Мехмед паше Соколовића на самој обали Дрине, а ове године учествовало је 16 екипа. Све такмичаре и бројне посјетиоце забављао је тамбурашки оркестар из Ужица.

Организатори манифестације „Дрински котлић“ су Туристичка организација и општина Вишеград.

СРНА